Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför har generella information om sjukersättning tagit bort?

Tidigare fanns även frågor och svar gällande sjukersättning här på forumet. Som bekant har allt rörande sjukersättning rensats bort, och den som har frågor hänvisas till att ringa kundtjänsten.

Det finns (minst) två problem med det: dels finns det därmed risk att olika försäkrade får olika information i generella frågor, dels är det diskriminerande gentemot försäkrade som har svårt med telefonsamtal.

Min fråga, som gärna ska besvaras av person på beslutsnivå: varför har möjligheten att ställa generella frågor, och få svar på dessa, angående sjukersättning tagit bort? Med andra ord: vad är motivet för att begränsa informationen kring sjukersättning?

Kommentarer

 • Hej Cilla!

  Jag har inte svar på din fråga just nu, jag återkommer så fort jag kan.

  Hälsningar
  Camilla
 • Nu har det gått en vecka. Är det ingen som vill svara?
  Cilla
 • Varför tar det så lång tid att hitta svaret på den här frågan? Cilla har ställt en fråga som jag också vill ha svar på. Ni är en myndighet och ska följa Förvaltningslagen och svara på vad motivet är till att begränsa information kring sjukersättning.
  I Lyrberg
 • Hej!

  Jag ber om ursäkt för dröjsmål med svar. Jag återkommer inom kort.

  Hälsningar
  Camilla
 • Hej Cilla!

  Det stämmer att vi tidigare besvarade generella frågor om sjukersättning och aktivitetsersättning här på forumet men den möjlighet finns som du beskriver inte längre. Jag förstår att det kan saknas och har fört din synpunkt rörande detta vidare in i organisationen.

  Generell information om sjukersättning och aktivitetsersättning finns att nå på vår hemsida. Längst ner under frågor och svar kan man även hitta svar på de vanligast förekommande frågorna. Och om man sedan vill ha ytterligare information eller fråga om sitt enskilda ärende är man välkommen att ringa oss på 0771-524 524 där handläggare hjälper till och besvarar frågor.

  Om man själv har svårt att ringa Försäkringskassan har man möjlighet att ge fullmakt till ett ombud som då har möjlighet att kontakta Försäkringskassan i ens ärende.

  Hälsningar
  Camilla
 • Tack för svaret och för att du för önskemålet vidare, Camilla.

  Men jag har ju inte fått svar på huvudfrågan: varför togs frågor och svar kring sjukersättningen bort från forumet? Det bör ju ha funnits någon anledning till detta.

  Den generella informationen på hemsidan är väldigt översiktlig. (Den är ärligt talat dessutom vilseledande eftersom den ger intryck av att man faktiskt får sjuk- eller aktivitetsersättning om man uppfyller vissa villkor. Det är bara att läsa tidningarna för att se att det inte stämmer, nästan alla får avslag på ansökningar.)

  Som en sidonot är knappast fullmakt till ett ombud en bra lösning för den som har svårt att ringa exempelvis på grund av talproblem eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som högfungerande autism eller Aspergers syndrom. Och det löser ju absolut inte de eventuella problemen med olika svar till olika personer gällande generella frågor.
  Cilla
 • Jag svarade tidigare att jag i och för sig uppskattar att Camilla för synpunkten vidare, men att jag inte har fått svar på frågan om varför frågor kring sjukersättning togs bort från forumet. Har min kommentar försvunnit i mängden, eller censurerats bort?
  Cilla
 • Hej Cilla!

  Först och främst, ursäkta dröjsmål med svar. Försäkringskassan arbetar ständigt med förbättringar så dina synpunkter är viktiga och förs därav vidare in i organisationen. Anledningen till förändringen på forumet är organisatorisk och riktningen är att forumet ska avse sjukpenning och att generell information om sjukersättning och aktivitetsersättning finns på Försäkringskassans hemsida. Jag hör dina synpunkter om den generella information på hemsida men det är så det ser ut i nuläget. Om man har svårt att kontakta Försäkringskassa på grund av funktionsnedsättning finns information om olika typer av stöd man kan få på vår hemsida.

  Hälsningar
  Camilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.