Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vård utav närstående.

Hejsan
Min far åkte in Torsdagen den 6/12 till Lundslassaret efter att ha trillat.
Han hade fått en massiv hjärnblödning och gick inte att rädda.
Han var inte kontaktbar.
De la han på palliativ vård, fram tills dödsdagen, 11/12
Jag var där på dagarna, syskon på nätter.
Vi tänkte ansöka om vård utav närstående, man kan dela upp det såg jag.
Men delar man upp det på 24 timmar, ?
Jag förlorar 8 timmar då jag satt där på dagen istället för arbeta, syskon på kvällen , natten förlorade 8 timmar  då också då de fick sova dagen efter istället för arbeta.
Intyget ifrån läkaren skrevs på måndagen, men han fyllde i datumet när far kom in och jag var närvarande då.

Kan vi dela upp ansökan om vård på hela dygnet, jag 8 h för dagen, syskon 8 hpå kväll och natt Då vi förlorar alla 8 h ifrån jobbet på grund av vård av anhörig på olika timmar på samma dygn.
Kan jag anmäla då från det datum han kom in?.

Jerker Olsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Jerker!

  Du eller en anhörig kan ansöka om närståendepenning från och med den första dagen som du eller annan avstod arbete för att vara hos den som var sjuk.

  Närståendepenning betalas inte ut till flera vårdare för samma tid (47 kap. 6 § SFB). Däremot kan antalet dagar med närståendepenning delas mellan flera vårdare, som turas om med vården och får närståendepenning för olika dagar och för olika delar av samma dag (prop. 1987/88:176, s. 117).

  Två vårdare kan dock i vissa fall få närståendepenning utbetald för samma tid. Det kan vara när den ena vårdaren har vårdat den svårt sjuke under natten och behöver vara ledig från förvärvsarbetet dagen efter för att få sin dygnsvila. Den andra vårdaren vårdar samma svårt sjuke person kommande dag och avstår då alltså också från förvärvsarbete den dagen. I sådana fall har vården av den svårt sjuke skett vid två olika tillfällen, även om vårdarna avstår från förvärvsarbete samma tid och närståendepenning betalas ut för samma dag.  Hälsningar
  Åsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.