Till senaste kommentaren

Vad gör jag om jag upptäcker att någon lurar till sig bidrag

Vad gör jag om jag upptäcker att en människa med sjukersätting eller sjukskrivning egentligen har förmåga att arbeta? Att sjukdom enbart är ett spel för galleriet?

Kommentarer

 • Hej Linda!

  Om du vill göra en anmälan om misstänkt fusk ska du ringa till oss på telefonnummer 0771-524 524. Om du vill vara anonym vid det tillfället ska du inte lämna några uppgifter om dig själv.  Hälsningar
  Åsa
 • Hej
  Vill maila anonymt om ett bidragsfusk som pågått i många år och för flera miljoner. Vilken mailadress kan jag använda i kontakt med er?
  Whistle Blower
 • Hej!

  Vår mailadress är kundcenter@forsakringskassan.se.

  Ibland kan det dock vara bättre att ringa oss på telefonnummer 0771-524 524 då vi kan komma att behöva ställa frågor i ärendet. Du kan förstås fortfarande vara anonym när du ringer.  Hälsningar
  Åsa
 • Hej!
  Jag har ringt om att jag vill anmäla ett bidragsfusk gällande bostadsbidrag men kom aldrig fram rätt. Jag ringde till er kundservice på 0771-524 524
  Har nu istället mailat för att kanske få svar där.

  Hur kommer man bäst i kontakt med er och får svar på hur man ska gå tillväga? Utöver det jag försökt med.
  Rebecka
 • Hej Rebecka!

  Om du vill anmäla bidragsfusk kan du ringa till oss på 0771-524 524. När du ringer ska du säga att du vill göra en anmälan om bidragsfusk, du kan välja att vara anonym. Du kan även mejla oss på kundcenter@forsakringskassan.se.

  Hälsningar
  Matylda
 • Frågan är naturligtvis - om ni i så fall ser vem som ringer in till er.

  Dvs:
   1) ser ni Telefonnummer på inringaren även om man säger att man vill vara anonym? Eller
  2) om man trycker #31# innan man ringer upp er?

  Svara gärna på både fråga 1) och 2). Tack!
  ÅsaMatylda
 • 1) Ser ni inringaren på er tipstelefon via nummerpresentation?
  2) Om man ringer via dolt nummer eller #31# - ser ni inringaren ändå?

  Vet två som fuskar till sig bidrag och jag vill vara anonym, dvs icke spårbar när jag ringer, då jag har en relation till båda två - men inte samtycker till bidragsfusket!

  Tacksam för svar.
  Lorentz
 • Hej!

  Ja om du ringer från ett listat telefonnummer kan vi se det när du ringer. Men vi använder inte den informationen och kommer inte att ta reda på vem du är. Det bästa sättet är alltså att ringa oss eftersom vi oftast behöver ställa specifika frågor. För att du ska förbli anonym bör du inte tala om vilken relation du har till personen du vill anmäla. Handläggaren som tar emot dina uppgifter är skyldig att notera det du har att berätta.

  Om du väljet att ringa från dolt telefonnummer så ser vi inte det.


  Hälsningar
  Åsa
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.