Till senaste kommentaren

Tiden det tar att få ersättning

Jag har ställt frågan förr men får inget svar. Varför tar det trettio dagar att få ersättning? Detta rör inget speciellt fall utan det är en allmänna fråga varför det tar så lång tid, när ni får all information i huvudsak elektroniskt. Jag vill alltså inte ha samma svar som, ” vi kan inte uttala oss i enskilda ärenden”. Jag vill veta varför det tar trettio dagar för en normal sjukskrivning att få ersättning
Torbjörn Olsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Torbjörn!

  Handläggningstiden är generell, det vill säga ibland kan man få ett beslut rörande sjukpenning tidigare än 30 dagar och ibland tar längre tid. Det som kan påverka handläggningstiden är exempelvis om det var längesen man hade ett ärende hos Försäkringskassan och en utredning behöver göras kring ens inkomst, i så fall kan handläggningstiden bli längre då man behöver inhämta inkomstuppgifter från arbetsgivare.

  Om läkarintyget inte innehåller tillräckliga uppgifter och behöver kompletteras kan det också leda till att handläggningstiden ökar.

  Om det är något som är oklart i ansökan om sjukpenning, exempelvis om man ansökt från fel dag, läkarintyg saknas för en dag eller liknande så kan det även göra att handläggningstiden blir längre.

  Om du har ett pågående ärende som du önskar få veta status på är du välkommen att kontakta oss på 0771-524 524.

  Hälsningar
  Camilla
 • Hur ofta kontaktas konsult läkare för att bedömma läkar intyget som man lämnar in
  Torbjörn Forsström
 • Hej Torbjörn!

  Det är svårt att ge ett exakt svar på den frågan. Försäkringskassan ska bedöma rätten till sjukpenning utifrån uppgifter i ansökan, läkarintyget och gällande lagstiftning.

  Om läkarintyget inte innehåller tillräckligt med information kan Försäkringskassan då be läkaren att komplettera intyget. Om Försäkringskassan begär kompletterande uppgifter från läkaren ska den enskilde få information om detta. Försäkringskassan gör detta för att ha tillräckliga uppgifter för att kunna bedöma rätten till sjukpenning.

  Hälsningar
  Camilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.