Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kan jag vara sjukskriven och ta semester?

Hej
Jag är sjukskriven 50% Har 2 dagar semester under perioden, Tar man 2 hela semesterdagar från arbetsgivaren men bara 50% betalt? Detta har jag ju jobbat in. Sjuk ersättning från fs får man väl ändå eller?

Kommentarer

 • Hej Yvonne!

  Man kan ta ut hela semesterdagar samtidigt som man har sjukpenning. Det är bara lön som tjänas in under samma tid som sjukpenningen som påverkar utbetalningen av sjukpenning. Semesterlön ses som en lön som redan är intjänad sedan tidigare.

  Mer information om semester samtidigt som sjukpenning finns i vägledningen för sjukpenning på sidan 133.

  Hälsningar

  Ida
 • Ida
  Så du menar att arbetsgivaren skall betala lön för hela dagen, och jag får 50% från er på FK? Så säger inte mitt jobb. De säger att de betalar ut 50% semester men drar en heldag av mina semesterdagar.

  Yvonne
 • Hej Yvonne!

  Det finns inget som hindrar att en som är halvt sjukskriven får halv sjukpenning från Försäkringskassan och semesterlön från arbetsgivaren för samma tid.

  Hälsningar

  Sara Kundtjänsthandläggare
 • Hej igen
  Jag måste vara trög. :-) Så jag får fullt betalt för heldag av arbetsgivaren och 50% från FK?

  Yvonne
 • Hej Yvonne!

  Det stämmer att man kan vara sjukskriven och samtidigt ha semester, man kan inte ta halva semesterdagar. Hur din arbetsgivare beräknar ersättning av semesterdag bör du ta med arbetsgivaren alternativt med ditt fackförbund.

  3 a § Semesterledighet avser hela dagar. I ledigheten ingår enstaka semesterdagar eller en period av semesterdagar, inklusive arbetsfria dagar. Ledigheten börjar och slutar med en semesterdag.

  Lördag och söndag räknas inte som semesterdagar annat än i fall som avses i 9 § tredje stycket. Med söndag jämställs allmän helgdag samt midsommarafton, julafton och nyårsafton. Lag (2009:1439).

  Irmeli
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.