Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Sjukpenning i avvaktan på beslut

Hej!
Vilka regler gäller angående sjukpenning i avvaktan på beslut? Om jag har varit sjukskriven sedan en längre period tillbaka och min läkare sjukskrivit mig vidare tex 6 månader framåt men försäkringskassan överväger att inte godkänna den nya sjukperioden utan har tankar på att utförsäkra mig. Har man rätt till någon ersättning från det datum som sista läkarintyget gäller fram till det datum som man får beslutet från er?

Kommentarer

 • Hej Jessica!

  Från och med den 1 januari har det skett en förändring som innebär att den som har haft sjukpenning en period och ansöker om ytterligare en period kan under vissa förutsättningar få ersättning under tiden man väntar på beslut.

  Försäkringskassan har alltså möjlighet att bevilja sjukpenning interimistiskt (tillfälligt) i pågående sjukfall under tiden som ett ärende utreds och i avvaktan på att slutgiltigt beslut fattas. Men man kommer inte alltid kunna få sjukpenning under utredningstiden i pågående sjukfall, det kan till exempel inte bli aktuellt om man i god tid innan rätten till sjukpenning upphör fått information om att man sannolikt inte kommer att kunna få sjukpenning för ytterligare en period.

  Innan Försäkringskassan fattar ett beslut om avslag ska ett övervägande om detta alltid skickas ut till den som är sjuk.

  Detta är ett generellt svar om du har frågor om hur detta påverkar dig och ditt ärende hänvisar jag dig till att kontakta din personliga handläggare för mer information.

  Hälsningar
  Camilla
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.