Till senaste kommentaren

Sjukpenning i avvaktan på beslut - betala tillbaka?

Hej, Har fått sjukpenning i avvaktan på beslut. Dvs fått sjukpenning trots avslag på fortsatt sjukskrivning och har nu övergått till a-kassa. Hur fungerar det nu. Ska jag betala tillbaka sjukpenningen och söka a-kassa för perioden? Hittar ingen information om detta.

Kommentarer

 • Hej Gunnar!

  Sjukpenning som betalas ut i avvaktan på slutligt beslut, så kallad interimistiskt utbetald sjukpenning, behöver normalt inte betalas tillbaka, även om man får slutligt beslut om avslag för den period som betalats ut. Undantaget är om man själv orsakat att sjukpenningen betalats ut felaktigt eller med för högt belopp, antingen genom att lämna oriktiga uppgifter eller genom att inte anmäla eventuella inkomständringar.

  Man är alltså oftast inte återbetalningsskyldig för det man fått i avvaktan på beslut.

  Hälsningar
  Alejandro
 • Hej, ringde just min a-kassa och de vill inte lämna ersättning för perioden som jag fått interimistiskt utbetald sjukpenning vilket sätter mig i en konstig sits då jag inte kan använda min inkomstförsäkring som är relaterad till a-kassan för perioden. Har ni tips om vart jag kan vända mig för råd? Dessa nya regler förvirrar oss alla.
  Gunnar
 • Hej Gunnar!

  Hör gärna med din personliga handläggare i sjukpenningärendet så kan hen hjälpa dig och titta på hur man kan göra. Om du inte har telefonnummer till handläggaren är du välkommen att ringa till vårt kundcenter på 0771-524 524 så kan vi ge dig dennes kontaktuppgifter.

  Hälsningar
  Alejandro

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.