Till senaste kommentaren

Sjukpenning från 100% till 50%

Hej,

Jag har varit sjukskriven 100% under en period men har ej ansökt om sjukpenning än, har nu börjat jobba 50% och det är oklart hur länge jag ska göra det, förhoppningsvis bara nästa vecka också, hur ska jag ansöka om sjukpenning? Ska jag börja med att göra en ansökning för 100% där jag vet mellan vilka datum det var, och göra en ny ansökning på 50% när jag vet hur länge den varar?

Kommentarer

 • Hej Jenny!

  Du kan ansöka om både 100 procent och 50 procent sjukpenning på en och samma ansökan. Du kan absolut ansöka om sjukpenning redan nu, innan du återgått till att arbeta heltid.

  Om du gör en ansökan nu, när du fortfarande är haltivdssjukskriven börjar du med att välja Nej, jag är fortfarande sjuk under frågan Har du återgått till din ordinarie sysselsättning? i modul 2.

  Det du gör är att du i modul 3 (Omfattning och period) börjar med att fylla i 100 procent för den period du var 100 procent sjukskriven. Något till och med-datum behöver inte anges.

  Därefter väljer du lägg till period, och väljer 50 procent och anger från och med-datum. Tänk på att Försäkringskassan behöver information om hur många timmar per dag du arbetar om du inte är sjukskriven, samt hur många timmar per dag som du arbetar under din deltidssjukskrivning.

  Tidigast samma dag som du återgår till att arbeta hela din ordinarie arbetstid kan du göra en friskanmälan via mina sidor.

  Hälsningar,
  Anders
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.