Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur lång tid tar det att få sjukpenning?

Sjukpenning (Inläggets ursprungsrubrik)

Hej!
Jag undrar hur lång tid det tar att få sjukpenning? Jag har varit sjukskriven över en månad men inte fått någon sjukpenning. Det enda som står på mina sidor är att läkarintyg är mottaget.

Kommentarer

 • Hej Kristina!

  När vi har fått in det vi behöver i ett ärende är handläggningstiden generellt upp till 30 dagar. Om du bara kan se att vi fått ett läkarintyg har vi inte fått in allting ännu, utan väntar på din ansökan om sjukpenning. Om du har en fast anställning med rätt till sjuklön så måste din arbetsgivare sjukanmäla dig till oss, och därefter kan du göra din ansökan via Mina Sidor. När sjukanmälan är registrerad så kommer det finnas en orange ruta som heter Sjukpenning och en blå knapp där du kan göra ansökan. Om den inte finns skulle jag rekommendera att du påminner din arbetsgivare att sjukanmäla dig till oss.

  Om du är arbetssökande, har en anställning utan sjuklön, är student eller föräldraledig ska du själv sjukanmäla dig till oss för att kunna göra en ansökan.

  Hälsningar

  Monika
 • Men om man har gjort allt, arbetsgivaren har anmält, intyg inskickat, sjukpenning sökt, hur lång tid tar det då?

  Ingrid Svensson
 • Har väntat 40 dagar.

  Anders Sjödin
 • Hej har väntat 3 veckor för en veckas sjukskrivning..varför så lång tid?

  Helen Hedängen
 • Hej!

  Om allt är komplett i ärendet ska det ta högst 30 dagar att få ett beslut om rätten till sjukpenning.

  Om något ytterligare behöver utredas i ärendet kan det ta längre tid. Man ska då bli kontaktad av handläggare för att få information om vad som behöver kompletteras.
  Om man väntat länge på beslut eller vill ha information om hur det går i ett specifikt ärende är man alltid välkommen att ringa till sin handläggare.

  Här finns information om våra handläggningstider och utbetalningsdagar.

  Hälsningar

  Ida
 • Hej!
  Ansökte i mitten av september. Två veckor senare önskades kompletterande uppgifter. Skickades in relativt omgående. Fem veckor senare har ännu ingenting hänt med mitt ärende. De medicinska rådgivarna verkar vara svåra att få tid med. Handläggaren skulle träffa rådgivaren i fredags men eftersom det nu var så mycket material (som handläggaren bett om!!) så hann de inte diskutera mitt ärende. Vad kan jag göra för att det ska tas ett beslut? Handläggningstiden på 30 dagar har ju passerats med råge.

  Lisa
 • Hej Lisa!

  Handläggningstiden på 30 dagar är ett mål, som vi handläggare har att försöka klara av ärendet. Är det så att ärendet behöver kompletteras, kan det bli längre.

  Ibland kan beslutet ta tid och vi försöker göra vårt bästa att göra klart inom snar framtid.

  Man kan kontakta handläggaren och höra när nästa konsultation blir med den försäkringsmedicinske rådgivaren.

  Hälsningar

  Christina
 • Min man blev sjuk för 9 1/2 v sedan och ingen sjukpenning för denna tid har kommit. Vad gör man ?

  gunilla
 • Hej Gunilla!

  I detta forum svarar på generella frågor i sjukförsäkringen och vi har ingen möjlighet att se eller komma åt enskilda ärende.

  Har man fått informationsbrev om personlig handläggare kontaktar man dom i första skedet annars får vi hänvisa frågorna till vårt kundcenter på 0771-524 524 för att få mer information om ett specifikt ärende.

  Våra öppettider
  Måndag - Fredag 8-16

  Hälsningar

  Maria
 • Hej jag har fått mitt beslut,att jag får inte sjukpenning för 12 Sept - 26 Okt samt att jag får halv sjukpenning 27 Okt till 20 Nov men pengarna har inte kommit varför ?

  Gitte Thomsen
 • Hej Gitte!

  Du får då fråga din personliga handläggare angående utbetalningen.

  Hälsningar

  Huma
 • Hej
  Jag vet inte,men en handläggera skulle ringa mej,inom 2 dagar.Och de de inte gjort.Varför snälla.Väldigt orolig nu.?????
  mvh veronica

  Veronika Fernlund
 • Hej Veronika!

  I det här forumet svarar vi endast på generella frågor om sjukförsäkringen och kan inte hjälpa till i enskilda ärenden.

  Hälsningar

  Huma
 • hejsan jag har varit sjukskriven i 6veckor och min sista sjukdag är idag 6-12-20016
  jag gjorde nu en friskanmälan.
  är det något mer jag ska göra?
  vem är min handläggare?

  tomas fryk
 • Hej Tomas!

  Om du har skickat in både en Sjukpenningsansökan samt läkarintyg för hela den perioden som du ansöker så har du gjort det du kan göra i detta skede.

  Om det saknas något i din ansökan så kommer en handläggare att kontakta dig, om det saknas något i läkarintyget/intygen så tar handläggaren kontakt med läkaren men då får även du information kring detta.

  Du bör fått hem information på posten vem som är din handläggare. Eftersom detta är ett öppet forum för generella frågor så kan vi inte gå in på enskilda ärenden. Utan då får vi hänvisa dig att kontakta din handläggare eller Kundcenter.

  Hälsningar

  Terese
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.