Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Sjuklön från arbetsgivaren, ny period?

Om jag är sjukskriven i 14 dagar o får sjuklön från arbetsgivaren och kommmer tillbaka till jobbet i en dag och sen blir sjukskriven i ytterligare 14 dagar. Är det försäkringskassan som betalar mig en andra sjukperioden o m att det är dag 15? Eller är det arbetsgivaren som betalar för det räknas som en ny period?

Kommentarer

 • Hej Anci!

  Det blir en ny sjuklöneperiod från arbetsgivaren om det har passerat mer än fem kalenderdagar. I ditt fall som du beskriver ovan har det bara gått en dag så då blir det inte en ny sjuklöneperiod från arbetsgivaren.

  Du ska då själv göra en sjukanmälan till Försäkringskassan och sedan fylla i ansökan om sjukpenning mina sidor, under frågan om sysselsättning väljer du alternativet anställd utan sjuklön.

  Hälsningar
  Camilla
 • Hej! Jag är en lärare som har varit sjuk längre. Fr.o.m. 3 juli 2018 t.o.m 20 april 2019 på 100 procent omfattning. Och jag jobbar på 50 omfattning i nogra veckor nu. Men jag mår inte bra och känner att jag kan bli sjukskriven igen. Kommer jag att få sjuklön fron min arbetsgivare igen? Eller ska anmäla mig till försäkringskassan?
  Wasan malghouth
 • Hej Wasan!

  När omfattningen ändras ska du anmäla det till oss. Enklast är att logga in på Mina sidor och klicka på Alla e-tjänster och sjuk.
  Där inne finns formuläret Ändra omfattning som du fyller i varje gång omfattningen av din sjukskrivning ändras.


  Hälsningar
  Åsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.