Till senaste kommentaren

Sjuklön från arbetsgivare/sjukpenning

Hej,

Jag är sjukskriven 50% i 4 veckor. Skall min arbetsgivare betala sjuklön under hela perioden, eftersom det blir totalt 14 hela dagars sjukskrivning, eller är det kalenderdagar som är styrande för min arbetsgivare även om jag inte är 100% sjukskriven?
klas jonsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Klas!

  Det är kalenderdagar som gäller. Det betyder att din arbetsgivare står för de 14 första dagarna, sjuklöneperioden, oavsett sjukskrivningsgrad.


  Hälsningar
  Åsa
 • Från vilken dag ska min arbetsgivare skicka in till er en sjukanmälan i mitt fall har jag var sjuk sedan5 sept läkarintyg inskickat den 14e. Idag ringde jag till er för att se så allt är rätt..då hade min arbetsgivare inte sjukanmält mig ännu..ska dom inte göra det redan första dagen/martin
  Martin Ragneheim
 • Hej Martin!

  Efter du har fått sjuklön från arbetsgivaren i 14 dagar ska din arbetsgivare sjukanmäla dig till Försäkringskassan. När vi har fått sjukanmälan från arbetsgivaren kan du ansöka om sjukpenning från Försäkringskassan från och med dag 15. Du kan se när du är sjukanmäld och fylla i din ansökan på Mina sidor. När du ansöker om sjukpenning ska du även lämna in ett läkarintyg som gäller den period som du söker ersättning för.

  Hälsningar
  Liliana

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.