Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Sjuk - vad ska jag göra?

Jag har precis varit sjuk lite mer än två veckor och kommer att vara hemma ytterligare en vecka. Vårdcentralen sa att de skickar läkarintyget direkt till er. Är det något jag ska göra själv?

Kommentarer

 • Hej Sandra!

  Om du är anställd och är sjuk i mer än 14 dagar så ska din arbetsgivare sjukanmäla dig till Försäkringskassan. Du kan själv kontrollera om din arbetsgivare har gjort det genom att logga in på Mina sidor. När din arbetsgivare har anmält dig så kan du ansöka om sjukpenning elektroniskt på Mina sidor, där kan du även se om att ditt läkarintyg har kommit in.

  Hälsningar

  Anna
 • Hej
  Min man har fått inopererad en ny knäled. Hans företag har anmält hans sjukdom. Men har pratat två stycken som också är sjukskrivna pga sjukdom.De säger att de har fått en handläggare för att kontakta vid ev frågor. Är det bara vissa eller får alla det så kallat?

  Inger
 • Hej

  Om man blir kontaktad av en handläggare beror på hur lång sjukskrivningstiden är. Man får då hemsänt ett brev av sin personliga handläggare med namn och direkttelefon.

  Om man inte har någon personlig handläggare och behöver få information i sitt ärende kan man ringa oss på Kundcenter tel 0771-524 524 så hjälper vi till med de frågor man har eller förmedlar kontakt med handläggare.

  Vi har öppet;
  Måndag - fredag 08:00-16:00

  Hälsningar

  Barbro
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.