SGI vid studier?

Jag har ett skyddad SGI då jag arbetat innan studierna och studerat sedan dess.
Har under sommaren varit anställd men blev olyckligtvis sjuk i juli.
Har nu fått besked om att jag ska få något som kallas student SGI som inte alls grundar sig på den skyddade SGI jag har.

Vart finner jag vidare info om stunden SGI då detta var något helt nytt för mig.

Kommentarer

 • Hej Heidi!

  För att sjukpenning ska kunna betalas ut gäller att man måste ha rätt till en SGI. Om man hade rätt till en SGI innan man började studera hålls SGI vilande under studietiden förutsatt att man får studiestöd samtliga veckor under terminerna.

  Är man studerande och arbetar periodvis, eller extra vid sidan av studierna kan man få en så kallad studietids-SGI.
  Har man rätt till en studietids-SGI och rätt till sjukpenning utgår ersättning för de arbetspass man skulle ha haft om man inte hade varit sjuk. Om detta kan du läsa i vägledningen för sjukpenning på sida 109, under rubriken under studietid.

  Om man normalt sett inte arbetar vid sidan av studierna, men hade en inkomst från arbete innan man började studera kan man vara berättigad till en vilande SGI. I vissa fall kan en vilande SGI aktiveras under uppehåll mellan terminer och ligga till grund för sjukpenning.

  Mer information om vilande - och studietids-SGI går att finna i vår vägledningsida 220 - 225.

  Eftersom vi bara svarar på generella frågor i det här forumet hänvisar jag dig till att ringa oss på 0771-524 524 om du har fler frågor om vad som gäller i din situation.

  Hälsningar
  Liliana
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.