Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Sgi

SGI reglerna har ju ändrats nyligen - att man nu har 25 dagar på sig för att skyddad den. Det jag undrar är om dessa regler endast gäller från 1/11 eller om det är alla beslut som tas från 1/11 som innefattar dem? alltså som ex om det blivit ett glapp innan 1/11 men ansökan om ersättning görs nu - minskas SGI:n eller är den skyddad enligt den nya regeln? Gäller detta endast för indragen sjukpenning eller sgi uträkning överlag? (Ex vid föräldrapenning)

Kommentarer

 • Hej Caroline!

  De som omfattas av bestämmelsen om SGI-skydd för 25 arbetsdagar är personer som har fått minst en dag med sjukpenning i någon omfattning utbetald och som är helt eller delvis arbetslösa eller som inte kan återgå i arbete hos arbetsgivaren eller i den egna verksamheten av hälsoskäl. Skyddet gäller som längst till och med månaden innan den månad då den försäkrade fyller 65 år.

  Hälsningar
  Richard
 • Hej Richard,

  Jag har samma fråga som ovanstående insändare, men skulle vilja be om förtydligande då jag inte helt förstod ditt svar.

  Tillämpas alltså den nya lagen från och med de beslut som prövas nu, där även perioder innan 2018/01/11 ingår? Som inte har prövats tidigare men ingår i aktuella prövningar i exempelvis övergångsbestämmelser?

  Tack på förhand!
  Mvh/
  Christoffer
 • Hej Christoffer!

  Vänligen se svar i detta inlägg.

  Hälsningar
  Camilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.