Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Semester och sjukskriven

Hej,

Jag har en fråga, hur ska jag gå tillväga om man är sjukskriven 50%, och får sjukpenning av Försäkringskassan, och vill ta ut semester.

Får man ersättning av både FK och arbetsgivare under denna period (då semester avser intjänade dagar från tidigare år?). Eller ska man meddela er att jag nyttjar semester under en period?

Tacksam för svar.

Mvh Alexandra

Kommentarer

 • Hej Alexandra!

  Man kan ta ut semester samtidigt som man har sjukpenning. Det är bara lön som tjänas in under samma tid som sjukpenningen som påverkar utbetalningen av sjukpenning. Semesterlön ses som en lön som man redan har tjänat in sen tidigare och påverkar därför inte sjukpenningen. Alltså behöver du inte meddela Försäkringskassan om du tar semester i samband med din sjukskrivning.

  Tänk bara på att om du ska resa under din semester och reser till ett land som inte tillhör EU/EES eller Schweiz ska du ansöka innan du reser för att få behålla sjukpenningen under utlandsvistelsen. Du ansöker på Mina sidor eller på blankett 7430 - Begäran om medgivande att behålla ersättning vid utlandsvistelse som du hittar under rubriken "Sjuk" på vår webbplats: Blanketter och e-tjänster 

  Om du ska resa inom EU/EES–land eller Schweiz behöver du inte ansöka om att få behålla din sjukpenning under din resa.

  Hälsningar
  Anders
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.