Till senaste kommentaren

Regeländringar sommaren 2018

"Den 1 juli 2018 får vi en ny förvaltningslag (2017:900) som syftar till att förenkla kontakten med oss myndigheter, stärka rättssäkerheten, öka förståelsen för besluten och snabba på ärendehanteringen."

Exakt vad är det ni menar och speciellt med det här "öka förståelsen för besluten"??
Hobislusen Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Den nya Förvaltningslagen syftar till det som står beskrivet ovan.
  Kommuniceringsbrev om övervägande till avslag och beslutsbrev gällande sjukpenning ska göras tydligare och lättare att förstå för den enskilde.

  Om du vill har mer information om den nya förvaltningslagen kan du läsa här på regeringens hemsida.

  Hälsningar
  Camilla
 • Och hur ska den enskilde sjuka göra för att få Försäkringskassan att förstå läkarens läkarintyg och yttrandebrev som är fullständigt ifyllda?
  Hobislusen
 • Varför kan inte ALLA se min fråga och ert svar på forumet? Hittar inte denna någonstans....
  Hobislusen
 • Hej!

  Din fråga är synlig på forumet.

  Försäkringskassans handläggare gör en bedömning av arbetsförmågan hos den som ansöker om sjukpenning. Bedömningen görs utifrån uppgifterna i ansökan, läkarintyget och lagstiftningen.

  Om Försäkringskassan överväger att inte bevilja sjukpenning skickas ett kommuniceringsbrev om detta till den enskilde. Hen har då möjlighet att inkomma med synpunkter eller kompletterande uppgifter under kommuniceringstiden innan Försäkringskassan fattar ett beslut.

  Om du är missnöjd med ett beslut som är fattat i ditt enskilda ärende kan du få information här om hur kan gå tillväga.

  Hälsningar
  Camilla
 • Ja NU är det synligt men det varinte det först så man undrar varför ni gömmer vissa frågor?
  Jag ställer om frågan som jag inte fick svar på: Och hur ska den enskilde sjuka göra för att få Försäkringskassan att förstå läkarens läkarintyg och yttrandebrev som är fullständigt ifyllda?    
  Och nej, ni behöver inte rabbla upp det ni ovan nämnde eller hänvisade till utan svara på frågan!
  Hobislusen
 • Undrar också hur man ska få försäkringkassan att förstå vad som står i läkarintyget och vad diagnoserna innebär för den drabbade.
  Succuid
 • Hej!

  Det är inte den enskildes uppgift att tolka läkarintyg eller information som finns i dem till handläggare på Försäkringskassan. Handläggare på Försäkringskassan gör en bedömning av rätten till sjukpenning, bedömningen baseras på information i ansökan, läkarintyget och lagstiftningen.

  Är det så att handläggare behöver stöd i att förstå och analysera information i läkarintygen har de möjlighet att ta hjälp av en försäkringsmedicinsk rådgivare. De är medicinskt kunniga.

  Det här är den generella informationen jag kan ge gällande hur information i läkarintyg bedöms. Jag förstår att ni är missnöjda med bedömningar som Försäkringskassan har gjort. I det fallet har ni möjlighet att begära omprövning av besluten, här kan ni få mer information om hur man går tillväga.

  Hälsningar
  Camilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.