Till senaste kommentaren

Plan för återgång i arbete, egenföretagare?

Hej,

Ni skriver att arbetsgivaren ska ha en "Plan för återgång i arbete" efter att den anställde har avslutat sin sjukskrivning.

Hur ska det gå till om man är ensam egenföretagare (aktiebolag)?

Jag är då arbetsgivare och anställd i en och samma person. Jag kan ju inte upprätta en plan för mig själv om jag är sjuk.

Hälsningar
Peter


Kommentarer

  • Hej Peter!

    Den som är ensam egenföretagare i sitt eget aktiebolag behöver inte upprätta en plan för återgång i arbete för sig själv. Lagstiftarens avsikt med planen är att skapa en tidig kontakt mellan chef, den anställda och en person med hälso- och sjukvårdskompetens för att säkra bättre förutsättningar för anpassning och rehabiliteringsplaner. Detta är dock uppenbart inte möjligt när man är egenföretagare med bara en eller ett fåtal anställda, med tanke på verksamhetens och personalstyrkans begränsade omfång. Du behöver alltså inte göra upp och skicka in någon plan för återgång i arbete för dig själv.

    Om du har ytterligare funderingar kring arbetslivsinriktade rehabiliteringsåtgärder eller andra frågor gällande ditt enskilda ärende är du välkommen att höra av dig till din personliga handläggare som ansvarar för utredningen i ditt ärende och eventuell samordning. Om du inte har kontaktuppgifter till din handläggare är du välkommen att ringa till vårt kundcenter på 0771-524 524 så hjälper vi dig med att komma i kontakt med handläggaren.

    Hälsningar
    Alejandro

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.