Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Handläggningstid för omprövning
Jag skickade in begäran om omprövning 170621, har ännu inte fått bekräftelsebrev! Är det rimligt? Är det fortfarande 25 veckors handläggningstid? I januari sa ni stt det skulle vara nere på sex veckor i juni. Det här är förkastligt.

Kommentarer

 • Hej Helena!

  I detta forum svarar vi på generella frågor om sjukförsäkringen.
  Om du inte har fått något bekräftelsebrev angående din omprövning är du välkommen att ringa till kundcenter så kan vi förmedla en kontakt med en handläggare på omprövningsenheten.

  Hälsningar
  Ida
 • Bara ett allmänt exempel: Och då jag väntade på dessa 25 v som skulle ta slut först i mitten av september, så sa både min läkare och jag som jag var hos förra veckan att då hinner vi ju ses nästa gång för då har jag fått svar. Och då kan vi se vad FK skriver. Sen gick min läkare på semester förra veckan. Och i veckan nu fick jag svar att om att FK överväger att avslå omprövningen och om jag vill yttra mig MÅSTE det in före 21:a juli!??????? Varför är det då helt plötsligt så VÄLDIGT bråttom???????????????
  Eva
 • Min fråga är.. Om man har begärt anstånd på omprövningen tills man fått kompletteringar, då borde jag ju inte fått avslag innan ni fått in de kompliteringarna??  Men ni inväntade inte trots anståndet??  Varför?
  Sabina
 • Varför ger Försäkringskassan inte samma tid för den försäkrade (i många fall oförsäkrad, trots avsaknad av arbetsförmåga) att lämna synpunkter samma tid som FK tar på sig att handlägga ärendet? Vi vet ju alla att vården har havererat, det går inte att få kontakt med en läkare eller andra med så kort varsel. Väninnan fick brevet från FK dagen före julafton (och fick hela julen förstörd, tack för det FK, en sådan vidrig jul önskar man inte ens sin värsta ovän. Tack Försäkringskassan.) Hon hade t.om 2/1 att skicka sunpunkter. Hur tänker kassan att man ska få tag på läkare, facket, ja t.om handläggaren på FK var ledig, under jul och nyår. Varför får sjuka bara 2 veckor på sig när det tar 6 månader för FK? Hur kan ni ta er den rätten att göra så mot sjuka, som redan är hårt drabbade?

  Alltså en ytterst allmän, men relevant fråga.
  HJW
 • Eva, du kan begära anstånd för ditt svar. Naturligtvis helt omöjligt,   det blir löjligt av FK att begära svar efter två veckor när de själva tar sig rätten att ta ett halvår på sig. Vet inte Försäkringskassan att det är kris i vården, på sommaren  är det fullständig katastrof? ( som gör anställda i vården sjuka, då tvingas de in i den eviga rundgången på FK och får stor risk  att få avslag och stå utan pengar och bli ännu sjukare av stressen och hopplösheten, vem kan leva på luft? Jo, näst intil i alla falll för många.)
  HJW
 • Jodå visst begärde jag anstånd men fick ett helt obegripligt brev tillbaka och endast 6 dagars anstånd till den 27:e Juli precis som om det räckte. Jag hade ny tid hos läkaren i september men var ju hos denna förra veckan. Så FK trodde jag begärde anstånd till september antagligen. Men är det någon som kan förklara detta snurriga inlägg från FK så vore jag tacksam:
  Jag säger då det, herrejosef!!!!!!!!!!!!!! vad håller ni på med FK???? HALLÅ! Och hur många nya ansökningar ska jag inkomma med? FK förhalar det hela så man ska hamna utanför de s.k. ramtiderna! Min läkare och jag började med detta 2015 och än idag är cirkusen igång! VAD SKA MAN GÖRA???

  Eva
 • Och NEJ FK ljuger så de tror sig själva min ansökna kom in i april 2015 till dem! De hittar på och förvränger och ljuger så det är inte klokt! Hur kan det få gill så här???
  Eva
 • Om man mailar sin handläggare i ett ärende, har ni då inte en skyldighet att svara?
  Annette
 • Det

  Det är fruktansvärt att läsa kommentarerna, att se hur illa alla bli behandlade. Systemet måste förändras. Det ska vara ett trygghetssystem men idag vågar ingen bli sjuk. Det är tragiskt och förnedrande för oss som råkat bli sjuka.
  Helena
 • Varför får vi inga svar av försäkringskassan??
  Sabina Mcdaid
 • Vi får inget svar förrän på måndag då de arbetar igen oc då kommer de säkert att stänga av denna tråd då vi blviit lite irriterade och sedan så arkiverar FK denna tråd så inga andra ser den förutom de som följer tråden. Så glöm inte att fylla i högst upp att följa t råden annars ser ni sedan denna tråd ingenstans. FK har tagit bort och "arkiverat" många av mina viktiga frågor som alla borde få ta del av!
  Eva
 • Ett flertal gånger under våren har man kunnat läsa i uttalanden från chefer på FK att man anställt ett antal experter för att gå igenom ärenden/ansökningar/överklaganden, "så till sommaren kommer vi att vara nere i normal handläggningstid", dvs sex veckor. Detta stämmer ju inte, tvärtom, handläggningstiderna tycks ha blivit längre istället. Hur förklarar ni detta? De s k "experterna", vari ligger deras expertis? Kunskap om sjukdomar? Att läsa paragrafer? Eller är det bara hittepå?
  Gunnel
 • Hej!

  Handläggningstiden för omprövningsärenden som gäller sjukpenning är i dagsläget 6-8 veckor.

  Försäkringskassan beslutar utifrån de uppgifter som har kommit in i ett ärende. Om en sökande begär anstånd bör Försäkringskassan lämna anstånd om begäran är rimlig. Om den sökande anger godtagbara skäl bör anstånd beviljas för så lång tid som är nödvändigt i det enskilda fallet. Om inget skäl anges eller om en sökande begär ytterligare period med anstånd bör Försäkringskassan vara restriktiv med att bevilja ytterligare tid.

  Hur bedömningen om anstånd i de enskilda fallen är gjorde har vi inte möjlighet att kommentera i detta forum.

  Det finns mer att läsa angående anstånd i vägledningen för "Förvaltningsrätt i praktiken", avsnitt 11.9 från sidan 71 och framåt.

  Hälsningar
  Ida

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.