Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Nya karensavdraget med högriskskydd

Hej, jag har högriskskydd beviljat via er och jag arbetar kontorstider,
Vad gäller då när det nya karensavdraget införs?
Försvinner mitt högriskskydd?

Kommentarer

 • Hej Christine!

  Nej, den nya bestämmelsen om karensavdrag påverkar inte särskilt högriskskydd.
  Det särskilda högriskskyddet fortsätter att gälla som innan.

  Hälsningar
  Camilla
 • Är beviljad särskilt högriskskydd. Lider av sjögrens syndrom och fibromyalgi. Svårt orka jobba 100 % periodvis. Hur ofta kan man nyttja högriskskydd, finns det någon gräns uppåt? När man är i ett skov kan jag då i förväg bestämma att vara hemma tex en dag /v i en månad för att jag då orka jobba i stället för att bli sjukskriven längre period? Hur många dagar i sträck kan man ha högriskskydd?
  Marlene Enbäck
 • Hej Marlene!

  När man har beviljats särskilt högriskskydd finns det ingen begränsning gällande hur många tillfällen du slipper karensavdraget. Du har alltså rätt att vara sjukfrånvarande från arbetet i den omfattning som behövs och slippa karensavdrag, oavsett antal dagar eller hur frekvent du måste avstå från att arbeta på grund av sjukdom. Det gäller under hela perioden som du har beviljats särskilt högriskskydd för, vilket framgår av beslutet som du fått från Försäkringskassan.

  Hälsningar
  Alejandro
 • Har högrisksskydd upp till 31 januari men har fått nytt läkarutlptande. Måste jag skicka det till er nu eller när jag blir sjuk?
  Vasileia Patramani
 • Hej Vasileia!

  Om ditt nuvarande beslut om särskilt högriskskydd är på väg att gå ut kan du redan nu skicka in ett nytt läkarutlåtande och ny ansökan om särskilt högriskskydd. Du behöver alltså inte vänta tills dess att du blir sjuk.

  Hälsningar
  Alejandro
 • Hej!
  Jag har beviljat särskilt högriskskydd men det är dags att förlänga detta. Vilken blankett använder jag då och vart ska jag skicka den?
  Mvh
  Annika
  Annika Englund
 • Hej Annika!

  Här på hemsidan står det hur du går tillväga. Blanketten heter 7465 Ansökan om särskilt högriskskydd 


  Hälsningar
  Liliana
 • Hej!

  Jag har kronisk artros på båda knäna och är sjuk en vecka per mån, har jag möjlighet att erhålla högriskskydd? Jobbar på kontor.
  mvh
  Lennart
  Lennart
 • Hej Lennart!

  Härifrån forumet svarar vi på generella frågor och kan därför inte svara på om du har rätt till en ersättning eller inte då det är en bedömning som görs av handläggare i varje enskilt ärende.

  Du har möjlighet att ansökan om särskilt högriskskydd för dina besvär, mer information om ersättningen och hur du går tillväga för att ansöka hittar du här på vår hemsida.

  Hälsningar
  Camilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.