Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Närståendepenning som arbetssökande?

(Inläggets ursprungsrubrik : närståendepenning)

Hej. Min mor ska opereras i höst för framfall och kommer att behöva hjälp i hemmet i ungefär en vecka. Min far finns där hemma, men han klarar det inte ensam. Jag är arbetslös och har Aktivitetsstöd, kan jag ansöka om Närståendepenning eller är det bara för som som har ett arbete? Och hur stor är ersättningen?
Virginia Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Virginia!

  Du kan ansöka om närståendepenning när du vårdar någon som är svårt sjuk och det finns ett påtagligt hot mot personens liv. Du kan läsa mer om närståendepenning på vår webbplats. Du kan ha rätt till närståendepenning om du är arbetssökande och inte kan söka arbete på grund att du vårdar en svårt sjuk närstående.

  Ersättningen grundas på din sjukpenninggrundande inkomst och som arbetssökande får du knappt 80 procent av sin tidigare lön, men inte mer än 543 kr per dag.

  Om du har aktivitetsstöd kan du ha rätt till att behålla ersättningen under tiden du vårdar en svårt sjuk närstående. För att få mer information om hur du ska gå tillväga för att redovisa frånvaro när det gäller aktivitetsstöd kan du ringa oss på 0771-524 524.

  Hälsningar
  Matylda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.