Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

När får man tillbaka sin SGI efter utförsäkran?

Är utförsäkrad med 0 kr i SGI. Hur länge måste man arbeta för att få SGI igen? Är det 3 månader?
Annika Griph Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Annika!

  För att en inkomst ska kunna ligga till grund för SGI måste den komma från arbete som kan antas vara i minst sex månader i följd eller vara årligen återkommande.

  Hälsningar
  Matylda
 • Hej
  Jag har sjukersättning 50% och jobbar 20%. Vad gäller angående min sgi? Sjunker den till nästa år eller är den konstant fram till 2039 (då min sjukersättning försvinner)? Vad gäller om jag skulle få ett jobb på 40% istället? Kan nämna att jag för tillfället är inskriven hos AF för att de ska hjälpa mig med ett anpassat arbete utöver det jag redan har.
  Lite svårt att hitta rätt svar angående detta.


  Sara
 • Hej Sara!

  Om du har rätt till en SGI så grundas den i sådana fall på inkomst av arbete och alltså inte din sjukersättning. Det är den del du arbetar på som eventuellt kan ligga till grund för en SGI.

  Som vi tidigare har nämnt så kan en ha rätt till en SGI när en har inkomst av arbete som kan antas vara i minst 6 månader. Vi utgår då ifrån den tjänstgöringsgrad en har.


  Hälsningar
  Åsa
 • Hej Åsa.
  Nu var det ju inte riktigt det jag frågade om. Jag frågade om jag riskerar att min SGI sjunker. Eller om min ersättning jag har idag från FK är konstant till 2039. Oavsett om jag jobbar eller inte.
  Räknas SGI om varje år eller? För om det gör det så sjunker ju min SGI från 220 000 till 95000. 

  Sara
 • Hej Sara!

  Förlåt men jag tolkade det som att det är din SGI du frågar om. Den SGI du kan ha är ju fastställd utefter inkomst av arbete. Den sjukersättning du har har är fastställd sedan tidigare. Din sjukersättning har ingenting med din SGI att göra.

  Din SGI kan ändras om du får annat varaktigt arbete med annan inkomst.


  Hälsningar
  Åsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.