Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

När får man besked om preliminära belopp på kommande utbetalning

När får man besked om preliminära beloppet på kommande utbetalning?

Kommentarer

 • Hej Jan Erik!

  Under 'Utbetalningar' på Mina sidor kan du se dina preliminära utbetalningar så snart vi har handlagt din ansökan. Den faktiska utbetalningen kan du se 1 bankdag innan pengarna kommer.

  Hälsningar
  Rosa-Linn Kundtjänsthandläggare
 • Då har jag en följd fråga hur långt innan kan man se ett preliminärt belopp innan utbetalning? Hur långt efter en ansökan om sjukpenning syns det?
  Elisabet Sjöberg
 • Hej Elisabet!

  Från att din ansökan kommer in tar det normalt 30 dagar att handlägga ditt ärende, förutsatt att det finns rätt till en SGI. Om vi behöver fler uppgifter kan det ta längre tid.

  Man kan se på Mina Sidor preliminärt vilket datum utbetalningen kommer att göras. Det preliminära beloppet syns först när handläggaren beslutat om du har rätt till sjukpenning och lagt in en framtida betalning i systemet, så det går inte att säga mer än att det beror på handläggningstiden.

  Om du har frågor om ditt ärende ska du i första hand kontakta din handläggare. Om du inte har någon handläggare eller inte har kontaktuppgifter till din handläggare kan du kontakta oss på 0771-524 524.

  Hälsningar
  Liliana Kundtjänsthandläggare
 • Om inte utbetalning hinns till den 25/1 får man då vänta till den 25/2 innan pengarna kommer eller betalas det ut när handläggningen är klar?
  Åsa
 • Hej Åsa!

  Om Försäkringskassan inte hinner besluta om ersättning innan den 25:e januari betyder det inte att du måste vänta till den 25:e februari.

  När vi har beviljat ersättning i ett ärende, registrerar vi den första utbetalningen direkt. Därefter kan ersättningen betalas ut runt den 25: e varje månad om sjukskrivningen fortsätter.

  Hälsningar
  Madeleine Kundtjänsthandläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.