Karensdag

Hej !
Jag är sjukskriven 25% sen en längre tid tillbaka. Min fråga är om jag behöver va hemma 100% pga av infektion, blir det en karensdag då?
Ulrica berglund Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ulrica!

  Om du blir helt sjuk under pågående deltidssjukskrivning kan du ansöka om hel sjukpenning från Försäkringskassan. Det kan du göra på Mina sidor om du har en e-legitimation eller ett Bank-ID.

  Du hittar blanketten för att ansöka om ändrad omfattning under Alla e-tjänster. Under alla E-tjänster väljer du sjuk och sedan ändra omfattning av sjukpenning.

  Om du är helt sjuk längre än 7 dagar behöver du skicka in ett läkarintyg för perioden. Blanketten för ändrad omfattning finns även att ladda ner på vår webbplats.

  Du kan kontakta din personliga handläggare om du behöver hjälp. Om du saknar kontaktuppgifter till din handläggare är du välkommen att ringa till oss på 0771-524 524. Våra öppettider är måndag till fredag 08:00 till 16:00.

  Hälsningar
  Madeleine

 • Hej. om man blir sjuk på arbetsplatsen ex 2-3 timmar innan arbetstidens slut, dras en hel dag karens eller bara de timmar som man har sjukskrivit sig?
  Tack
  Sara
 • Hej Sara!

  Om du slutar din arbetsdag några timmar tidigare på grund av sjukdom och är sjukfrånvarande från arbetet dagen därpå ska arbetsgivaren dra ett helt karensavdrag (motsvarande 20 procent av en genomsnittlig veckas sjuklön). Om du däremot är åter på jobbet dagen efter ska din arbetsgivare endast dra karens för de timmar som du inte kunde arbeta på grund av sjukdom.

  Hälsningar
  Alejandro

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.