Till senaste kommentaren

Kan jag få bostadsbidrag om jag bor i andra hand?

Jag hyr en lägenhet i andra hand, har jag möjlighet att ansöka om bostadsbidrag ändå?

Försäkringskassan Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Ja du kan ansöka om bostadsbidrag om du har ett andrahandskontrakt som är godkänt av hyresvärden eller bostadsrättsföreningen.

  Här finns mer information om bostadsbidrag.

  I detta forum svarar vi på generella frågor om sjukförsäkringen. Har du ytterligare frågor om bostadsbidrag går det bra att ställa dessa på vår Facebooksida.

  Hälsningar

  Ida
 • Hej!
  Jag hyr en lägenhet i andra hand och har ett andrahandskontrakt som hyresvärden har godkänt. Jag såg på er hemsida att man ska skicka in både andrahandskontrakt och hyresavi när man ansöker om bostadsbidrag. Jag får ingen hyresavi från personen jag hyr av, utan för över hyran direkt till hans bankkonto. Han i sin tur betalar hyran till hyresvärden. Behöver jag be min andrahandshyresvärd att utfärda en hyresavi eller kan jag bifoga utdrag från mitt bankkonto så att ni kan se att jag har fört över pengar för hyran till den person som jag hyr av?

  Ann Olofsson
 • Hej Ann!

  I detta forum har vi tyvärr endast möjlighet att svara på generella frågor om sjukförsäkringen. Generella frågor om bostadsbidrag kan du ställa på vår bostadsbidragssida på Facebook eller via e-post till vårt kundcenter.

  Hälsningar

  Karl-Johan
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.