Till senaste kommentaren

Jag misstänker utförsäkring. Vad ska jag göra för att skydda sgi?

Jag misstänker att ni kommer att besluta om att jag inte längre kommer att få sjukpenning trots att jag är sjukskriven av min läkare. Jag kommer att begära omprövning och där efter överklaga om ni inte ändrar ert beslut. Men vad behöver jag göra när jag har ert beslut för att skydda SGI?

Kommentarer

  • Hej Zara!

    För att skydda sin SGI efter avslag på sjukpenning behöver man börja arbeta i minst samma omfattning som tidigare. Om man inte återgår till sin anställning i samma omfattning som innan man blev sjuk bör man skriva in sig på arbetsförmedlingen som aktivt arbetssökande. Det måste man göra den första vardagen efter att man har tagit emot Försäkringskassans beslut eller den sista dagen med sjukpenning om man har fått det.

    I detta forum kan vi endast besvara generella frågor om sjukskrivning och kan därför inte ge svar i enskilda ärenden. För ytterligare frågor om ditt enskilda ärende får jag hänvisa dig till att kontakta din personliga handläggare. Om du saknar kontaktuppgifter till din personliga handläggare är du välkommen att ringa oss på 0771-524 524 så förmedlar vi kontakt.

    Hälsningar
    Rosa-Linn

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.