Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Inkomst av tjänst och inkomst av näringsverksamhet

Hur anger jag årsinkomsten om man både har inkomst av tjänst och inkomst av näringsverksamhet.
Petra Larstorp Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Petra!

  När du fyller i en ansökan om ersättning till Försäkringskassan så finns det under inkomstuppgifter två fält, ett där du kan fylla i inkomst av anställning och ett där du kan fylla i inkomst av näringsverksamhet. Du kan även behöva skicka in näringsbilagor  (NE- eller N3-bilagor) till Försäkringskassan.

  Om ditt företag har funnits längre än 24 månader ska du skicka in kopior av de 3 senaste årens näringsbilagor. Har du bara deklarerat 2 gånger, skicka in de näringsbilagor du har.

  Har ditt företag funnits kortare tid än 24 månader behöver du inte skicka in några näringsbilagor.

  Hälsningar
  Camilla
 • Tack för snabbt svar!
  Jag hjälpte en kund tidigare idag att ansöka om sjukpenning. Jag glömde då att fylla i att han även hade inkomst av tjänst, fyllde endast i inkomst av näring. Hur rättar jag detta och vilket år ska jag använda? Senaste jag har är för 2016.
  Petra Larstorp
 • Hej!

  Det går bra att han/ni tillsammans kontaktar oss på telefon, 0771-524 524 för att lämna uppgifterna om hans inkomst av anställning muntligt. I annat fall kan han fylla i en ansökan om ändrad inkomst i pågående ersättningsärende på mina sidor och där ange sin inkomst av tjänsten.

  Om företaget har funnits i mindre än två år så behöver han inte skicka in NE-bilagor.
  Har företaget funnits längre än två år så ska det vara NE-bilagor för de senaste tre åren 2017, 2016 och 2015. Har man bara en så går det bra att skicka in den så får handläggare i ärendet ta ställning till underlaget.

  Hälsningar
  Camilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.