Till senaste kommentaren

hur ska arbetsgivaren anmäla vid förebyggande sjukpenning?

Hej
jag har varit på en rehabresa till vilken jag fått min plan godkänd av er. Jag har nu ansökt om förebyggande sjukpenning för dessa dagar.

Min arbetsgivare har dock anmält mig sjuk från dag 15. Ska det vara så? Jag ska väl inte ansöka om "vanlig" sjukpenning? Hur ska arbetsgivaren anmäla min frånvaro från jobbet?

Kommentarer

 • Hej Hanna!

  Varken du eller din arbetsgivare behöver sjukanmäla dig eller rapportera din frånvaro på annat sätt till Försäkringskassan när det gäller förebyggande sjukpenning.

  Hälsningar
  Josefine
 • Hej. Ska arbetsgivaren då registrera sjuk som vanligt i sitt lönesystem? Tex om det är 3h/v i ett antal veckor. Då blir det ett antal karensavdrag? Mvh
  Malin
 • Hej Malin!

  Hur arbetsgivaren lägger in din frånvaro i erat lönesystem kan vi tyvärr inte svara på och jag får hänvisa dig till att kontakta någon på din arbetsplats som ansvarar för detta.

  Om man ska gå på behanling eller rehabilitering och behöver avstå från sitt arbete för att göra det så ska inget karensavdrag registreras. Man kan sedan ansöka om förebyggande sjukpenning för den tid som man behöver avstå från sitt arbete. Du kan läsa mer om förebyggande sjukpenning här

  Hälsningar
  Rosa-Linn

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.