Till senaste kommentaren

Hej jag jobbar som timmvikarie

Hej jag jobbar som timmvikarie i kommunen, nu är det så att jag är sjuk och min frågan är, behöver jag läkar intyg från första dagen när jag blev sjuk? Kan vara så att jag hat inte atbetsgivare efter som jag inte har fast anställning.
Sladjana Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Sladjana!

  Läkarintyg behövs från och med den åttonde sjukdagen.  Hälsningar
  Åsa
 • Tycker inte att det blev ett klart svar på frågan:  MEN KAN ARBETSGIVARE VÄLJA ATT ANSTÄLLA EN MEDARBETARE UTAN SJUKLÖN.
  Robin
 • Hej Robin!

  Anders har gett exempel på olika situationer när arbetsgivaren är skyldig att betala sjuklön och när arbetsgivaren inte är skyldig att betala sjuklön i inlägget ovan:

  "Har man en anställning som pågår i minst en månad är arbetsgivaren skyldig att betala ut sjuklön. I följande fall är arbetsgivaren skyldig att betala ut sjuklön:
  • Avtalad anställning som ska pågå i minst en månad.
  • Timanställning (intermittent anställning) där man arbetat i minst 14 dagar innan insjuknandet och har inbokade arbetspass under sjukperioden.
  Arbetsgivaren behöver inte betala sjuklön i följande fall:
  • Om man har en timanställning och inte arbetat under 14 dagar innan man insjuknar.
  • Om man under en sjukskrivningsperiod återgår att arbeta färre än 5 kalenderdagar. 
  • Om man är deltidssjukskriven och blir helt sjukskriven under en period med sjukpenning. 
  För att förenkla kan man tänka så att om man arbetar enligt ett schema och är garanterad ett visst antal timmar per vecka under minst en månads tid ska din arbetsgivare betala ut sjuklön, förutsatt att din arbetsgivare bedömer att din arbetsförmåga är nedsatt med minst en fjärdedel på grund av sjukdom."

  Enligt ovan finns det situationer när arbetsgivaren inte är skyldig att betala sjuklön. Du kan läsa mer i Lag (1991:1047) om sjuklön.

  Hälsningar


  Matylda
 • Står på årsinkomst 369 000kr från mitt förra jobb
  Men får bara ut brutto sjuklön för 8 dagar 4344 minus skatt utbetalt 2998 ???

  Varför är min dags ersättning så låg när mitt sista jobb före långtids sjukskrivning ger mig 10 492 per mån ?? Den fattar jag inte riktigt
  Har kollat er barometer o tillochmed den säger22000kr i mån ???
  Är glad för allt jag får med min livs situation nu i krämpor o grova psykiska problem som komplikation på detta. Men har jag kanske rätt tio mer ? Har jag fått förliste varje månad ?
  Fått ut efter skatt mellan 9,500kr-11000kr
  Men jag har aldrig varit lågavlönad o skattat massa till Sverige ?
  Mvh
  Pär Anders
  Pär anders smdersson
 • Hej Pär Anders!

  Om du har frågor om din sjuklön, det vill säga det som arbetsgivaren betalar ut, behöver du kontakta din arbetsgivare.

  Eftersom vi bara kan svara på generella frågor om sjukpenning här på forumet så kan jag inte svara på frågor om ditt enskilda ärende och dina utbetalningar gällande sjukpenning.

  Om du har en anställning så är sjukpenningen knappt 80% av din inkomst men max 791 kronor per dag före skatt. Om du är arbetslös kan du ha max 543 kronor per dag före skatt.

  Du är välkommen att kontakta oss på telefonnummer 0771-524 524 för att få hjälp i ditt enskilda ärende.


  Hälsningar
  Åsa
 • Om du har frågor så ring till handläggare som trots trevlig ton från kund lägger på i örat på dig. Vill ju fråga om varför hen skrivit saker utan lov i ens journal. Kan ni på Kundo säga varför personal på hela FK inte läser upp vad de skriver ner för något? När kommer personal eller vad ni nu kallar dessa för att börja följa regler och lagar? Blir det om 20 år eller? Ska ni rensa alla journaler på klotter och kränkande saker er personal i sin lilla dumhet skrivit ner utan att läsa upp först? Vågar ni inte svara FK?
  ?

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.