Till senaste kommentaren

Jag har fått löneförhöjning, var kan jag ändra min inkomst?

(Inläggets ursprungsrubrik : är 50 % sjukskriven och har fått löneförhöjning from 1/5 var ska jag ändra min inkomst?)

Hej Är 50 % sjukskriven och har fått löneförhöjning from 1/5 var ska jag ändra min inkomst?
Ann-Charlotte Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ann-Charlotte!

  Om man har ett pågående ersättningsärende så kan man anmäla
  sin nya årsinkomst på  Mina sidor genom att logga in med e-legitimation eller Bank-ID och klicka på 'Alla e-tjänster'. Gå sedan längst ner i listan till 'Övrigt' och klicka på 'Anmäl ändrad inkomst i pågående ersättningsärende'. Fyll i de nya uppgifterna där och signera.

  Om man inte har tillgång till  Mina sidor kan man anmäla ny årsinkomst genom att skicka in blankett nr 5157. Blanketten heter "Anmälan ändrad inkomst i pågående ersättningsärende" och finns på vår webbplats.

  Hälsningar
  Camilla
 • Hej!

  Jag har två arbetsgivare. En heltidstjänst och en bisyssla. Heltidstjänsten har jag fått löneförhöjning på. Hur ändrar jag det om jag bara ser min totala årsinkomst för båda arbetena på min SGI?
  Johan
 • Hej Johan!

  Jag skulle rekommendera dig att ange hela din årsinkomst, alltså både från heltidstjänsten och bisysslan, och lämna en kommentar på blanketten om att du har fått en löneförhöjning som avser din heltidstjänst.

  Hälsningar
  Anders
 • Hej igen!

  Vad händer om jag glömmer eller struntar i att ändra min SGI? Förutsatt att min inkomst har ändrats alltså.


  Johan
 • Hej Johan!

  Om du inte ändrar din inkomst kan du få ersättning utbetald på felaktigt belopp. Det kan innebära att du antingen går miste om ersättning du är berättigad till om din registrerade SGI är lägre än din nuvarande inkomst, eller att du blir återbetalningsskyldig om din registrerade SGI är högre än din nuvarande inkomst.

  Hälsningar
  Alejandro
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.