Till senaste kommentaren

byte av arbetsplats - vad gäller?

Hej!
Jag har under en pågående rehabilitering från min heltidssjukskrivning (är i nuläget enbart 50% sjukskriven) bytt arbetsplats. Nu har jag blivit informerat att min nya arbetsgivare ska stå för 14 dagar sjuklön och att jag sedan ska ansöka om sjukpenning igen.

Jag är lite förvånad över detta, då jag befinner mig i samma sjukskrivningsperiod (har alltså inte varit friskförklarad sedan jag varit heltidssjukskriven) och min före detta arbetsgivare ju har stått för 14 dagars sjuklön. Jag förstår inte heller varför det ska behövas en ny ansökan om det handlar om samma sjukdomstillstånd under samma sjukskrivningsperiod som jag har blivit beviljat sjukpenning för?

Charlotte Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Charlotte!

    Ja det stämmer att när du påbörjar en ny anställning så ska den nya arbetsgivaren betala sjuklön i 14 dagar även om du redan har en pågående sjukperiod. Detta finns att läsa i SjLL - Lagen (1991:1047) om sjuklön.

    Det betyder att efter att den nya arbetsgivaren har betalat sjuklön och gör sjukanmälan så behöver du ansöka om sjukpenning igen.



    Hälsningar
    Åsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.