Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Jag kan inte beställa EU-kort online

Beställa EU kort online (Inläggets ursprungsrubrik)

Jag försöker beställa ett EU kort, men får inte detta till. Får bara besked om att "tyvärr an vi inte ta emot din beställning". Varför går det inte?

Kommentarer

 • Hej Lise!

  Det meddelandet brukar ofta bero på om man inte är registrerad hos Försäkringskassan, i de fall man har bott utomlands exempelvis. När man flyttar utomlands blir man nämligen utskriven från oss, och måste sedan själv registrera sig igen. Enklast gör man detta genom att skicka in blanketten för registrering, och du hittar den på webbplatsen om att flytta till Sverige.

  Om du inte har bott utomlands och ändå får det meddelandet bör du kontakta kundcenter, så får de se vad som är fel.

  Hälsningar
  Monika
 • Hej igen, och tack för supersnabbt svar!

  Jag är norsk medborgare, men jag är folkbokförd här i Sverige sedan 2014. Borde jag då inte vara registrerad hos Försäkringskassan redan?

  Jag kontaktar kundcenteret iallafall efter jobbet, så tack för information!


  Lise
 • Hej Lise!

  Nej, tyvärr registreras man inte automatiskt hos Försäkringskassan även om man är folkbokförd i Sverige.

  Hälsningar
  Monika
 • Hej Jag önskar beställa EU- sjukförsäkringskort via mejl.  MVH Henry Svenson

  HENRY Svenson
 • Hej Henry!

  Man kan inte beställa EU-sjukförsäkringskortet via e-post. Det ska plastas in av ett företag, därför tar det ungefär 10 dagar.

  Om man har skadat sig inom EU och inte har kortet med sig, då kan man beställa ett intyg via e-post eller fax direkt till vårdgivaren. Man kontaktar då vårt kundcenter på 0771-524 524.

  Läs mer på vår webbsida.

  Hälsningar
  Christina
 • Hej!
  Om man inte är svensk medborgare, men har uppehållstillstånd, får man sjukförsäkringskort då? Har skickat in utredning av försäkringstillhörighet, om det är det det beror på. Hur lång tid kan det i så fall ta innan registreringen genomförts?

  Tack!
  Elin
 • Hej Elin!

  Handläggningen av försäkringstillhörighet behöver bli klart för att man ska kunna få ett EU-kort. Om man inte har noterat på blanketten att man behöver ett EU-kort, då behöver man kontakta oss. Här finns våra kontaktuppgifter.

  Läs mer om EU-kortet här.

  Hälsningar
  Christina
 • Hej!Jag försökte beställa nytt kort då jag gift mig och bytt efternamn, men det går inte. Det gamla kortet har ett år kvar i giltighetstid.Kommer det funka att använda det gamla med gammalt efternamn?
  Emma
 • Hej Emma!

  Då det är upp till vårdgivaren att bedöma EU-kortets giltighet i förhållande till ID-handling så rekommenderar vi att du beställer ett nytt EU-kort med aktuella namnuppgifter för att undvika missförstånd. Får du felmeddelande när du försöker beställa kortet på vår webbplats så kan du beställa det genom vårt kundcenter på telefonnummer 0771 - 524 524. Kundcenter har öppet:

  Måndag - torsdag: 7:00 - 18:00
  Fredag: 7:00 - 16:00

  Hälsningar
  Karl-Johan
 • Hej,

  Min dotter och jag har i början av juni skickat in blanketten "Flytta till Sverige" för registrering, efter att ha bott utomlands. På blanketten noterade vi att vi att vi behövde ett EU-kort omgående. Vi har fortfarande inte fått något EU-kort och det går inte att beställa på Försäkringskassans hemsida. När kommer korten? Är vi registrerade hos Försäkringskassan? /Lena Jaxén och Tina Jaxén
  Lena Jaxen
 • Hej Lena!

  I detta forum svarar vi på generella frågor, vi har ingen möjlighet att titta i enskilda ärenden och se hur det ligger till.

  Om man är registerad hos försäkringskassan, kan man beställa EU-kort på vår webbplats och man får hem det inom cirka tio dagar. Går det inte att beställa via webbplatsen är inte registeringen klar och vi får be dig att kontakta oss på kundcenter så kan vi hjälpa dig vidare.

  Hälsningar
  Runi
 • jag vill beställa  EU kort
  Noor Gumhed
 • Hej Noor!

  Man beställer EU-kort på vår webbplats här: Resa utomlands 

  Hälsningar
  Runi
 • Hej, min man hr flyttat till Sverige från Polen och vi försökte beställa Eu kortet men det gick in så vi fick hem blankett 5456 och skickade in den. Han har uppehållsrätt och arbetar i Sverige. Är det den enda blanketten han ska fylla i för att få försäkringstillhörighet? Ni fick in hans papper den 12e maj enligt vad som stårnär man loggar in med bankid. Vi har ännu inte fått svar. Ska det dröja så länge?
  Izabella Hilmevall
 • Hej Isabella!

  I detta forum svarar vi på generella frågor om sjukförsäkringen och vi har inte tillgång till några enskilda ärende och kan inte ge besked hur det ligger till i handläggningen.
  Vi får be er kontakta vårt Kundcenter på 0771-524 524 för mer information.

  Hälsningar
  Maria
 • Hej!
   Jag skulle registrera  socialförsäkring , jag har BankID. Om jag kan göra hemma kan du förklara mig hur jag ska göra det? T-ex vad ska jag trycka  efter login.
  MVH
  berhane
 • Hej Berhane !

  Om du bor i Sverige är du i allmänhet försäkrad i Sverige. Det betyder att du kan ha rätt till ersättningar från Försäkringskassan. Du behöver inte anmäla dig eller registrera dig hos Försäkringskassan innan du ansöker om en ersättning.

  I samband med att du ansöker om en ersättning från Försäkringskassan så utreds din försäkringstillhörighet. Då behöver du fylla i blanketten 5456 Uppgifter för utredning av försäkringstillhörighet och skicka in till Försäkringskassan. Du hittar mer information och blanketten här.

  Hälsningar
  Camilla Kundtjänsthandläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.