Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Sjuk, vem sjukanmäler?

(Ursprungsrubrik: Berättigad sjukskrivning)

Hej! Jag jobbar som förskolelärare hos en dagmamma och har nu brutit min fot och fått gips som ska sitta i 2 veckor, sedan återbesök hos ortoped. Har jag rätt att vara sjukskriven dessa två veckor? Läkaren skulle fylla i och skicka läkarintyg till min adress

Kommentarer

 • Hej Jenny!

  Om du har en anställning är det din arbetsgivare som ansvarar för de första 14 dagarna i din sjukperiod, därefter ska din arbetsgivare sjukanmäla dig till Försäkringskassan om du är sjuk över 14 dagar.
  Arbetsgivaren kan antingen välja att använda våra E-tjänster och enkelt göra sjukanmälan via vår webplats eller ringa vårt telefonnummer för partners 0771-17 90 00.

  Skicka in ditt läkarintyg om det är så att du kommer vara sjuk längre än 14 dagar.

  Du kan själv kontrollera om din arbetsgivare har gjort det genom att logga in på Mina Sidor. När din arbetsgivare har anmält dig så kan du ansöka om sjukpenning elektroniskt på Mina Sidor, där kan du även se om att ditt läkarintyg har kommit in.

  Om din arbetsgivare inte betalar sjuklön ska du göra en sjukanmälan själv till Försäkringskassan din första sjukdag det kan du göra här på vår hemsida.

  Sedan ska du fylla i ansökan om sjukpenning via Mina Sidor och kryssa i alternativet anställd utan sjuklön.

  Hälsningar
  Liliana

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.