Behandling på arbetstid

Hej!
Jag har ms och går för att få bromsmedicin vid ett tillfälle var 6:e vecka. Och varje behandling tar ca en timme. De har jag gjort på min ledig dag då jag inte jobbar raka veckor. Men nu till våren ska jag ev byta tjänst och gå raka veckor. Min fundering då hur fungerar de då jag behöver gå och få broms medicinen på arbetstid? Ska man hör av sig till er då eller vadå ? Förstår ingenting.

Kommentarer

 • Hej Matilda!

  Om du behöver avstå från att arbeta på grund av en medicinsk behandling eller rehabilitering kan du få förebyggande sjukpenning. Behandlingen eller rehabiliteringen ska syfta till att förebygga eller förkorta sjukdom. Du kan få förebyggande sjukpenning om du:
  • har en ökad sjukdomsrisk eller en sjukdom som riskerar att påverka din arbetsförmåga.
  • på grund av behandlingen eller rehabiliteringen behöver avstå från arbete under minst en fjärdedel av din arbetstid per dag.
  • blivit ordinerad behandlingen av en läkare.
  • går miste om arbetsinkomst som är sjukpenninggrundande.
  • är försäkrad i Sverige. 
  För att ansöka måste du först inkomma med ett läkarutlåtande som innehåller en beskrivning av behandlingsplanen. Behandlingsplanen ska godkännas av Försäkringskassan. När Försäkringskassan har godkänt behandlingsplanen ansöker du om att få sjukpenningen utbetald.

  Om du vill läsa mer om förebyggande sjukpenning och hur du ska gå tillväga för att ansöka om ersättning hittar du mer information på vår sida om förebyggande sjukpenning.

  Hälsningar
  Alejandro

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.