Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Både vab och föräldrapenning

Hej. Jag är föräldraledig med elvamånaders son som är sjuk med feber. Oturligt nog ska storasyster till tandläkaren på akuttid och jag vill inte ta ut sjuklingen. Kan min man vabba eller vara föräldraledig för dottern trots att jag är föräldraledig och hur i så fall anmäler vi det?

Kommentarer

 • Hej Sara!

  I detta forum svarar vi på generella frågor om sjukförsäkringen. Det går bra att ställa frågor om föräldraförsäkringen på vår Facebooksida.

  Hälsningar
  Josefine
 • Hej. Jag undrar om min mamma kan vabba om jag blivit sjuk och inte kan ta hand om mina barn och pappan inte kan vabba? Hur gör man isåfall?
  Emellie
 • Hej Emellie!

  I detta forum besvarar vi endast generella frågor som rör sjukförsäkringen. Vi kan inte hjälpa till med frågor som rör föräldraförsäkringen.

  Information om VAB finns på vår webbplats:
  Vård av barn (VAB)

  Om du inte hittar svar på dina frågor på vår webbplats är du välkommen att kontakta oss på 0771 - 524 524. Du är även välkommen att ställa generella frågor om föräldraförsäkringen på Försäkringskassans sida på Facebook: Försäkringskassan Förälder

  Hälsningar
  Roberto
 • Kan man vabba för sin 6 åring när man är föräldraledig med en 7 månaders bebis?
  Susanne
 • Hej Susanne!

  På det här forumet kan vi endast svara på generella frågor om sjukpenning vid egen sjukdom. Om du har generella frågor gällande VAB är du välkommen att ställa dina frågor på vår Facebook-sida om föräldraförsäkringen.

  Om du inte har möjlighet att kontakta oss via Facebook, eller om dina frågor rör ditt enskilda ärende, får du gärna ringa till vårt kundcenter på 0771-524 524 så får du hjälp av en handläggare inom VAB. Vårt kundcenter har öppet kl. 8:00 - 16:00, helgfria vardagar.

  Hälsningar
  Alejandro

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.