Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Ansöka om sjukpenning när sjukskrivningen har gått ut?

Hej!

Kan jag ansöka om sjukpenning när sjukskrivningen har gått ut och jag arbetar igen? Eller måste jag ansöka under tiden jag är sjukskriven?

Kommentarer

 • Hej Josefin!

  Det går bra att ansöka om sjukpenning under tiden man är sjuk men även efter att sjukperioden är slut och man är tillbaka på arbetet.

  Det som är viktigt är att en sjukanmälan blev registrerad i början av ens sjukperiod.

  Du fyller i ansökan om sjukpenning på mina sidor, där kan du även kontrollera så att läkarintyg är inkommet.

  Hälsningar
  Camilla
 • Ska jag ansöka om sjukpenning endast vid början av sjukfrånvaron eller ska jag ansöka varje månad om jag är sjukskriven under längre tid? Jag har angett att nytt läkarintyg ska gälla som förlängning av sjukskrivningen.
  Om jag ansökt om sjukpenning den 10:e i månaden och är sjukskriven månaden ut och även är fortsatt sjukskriven kommande månad. Hur många dagar får jag då utbetalt vid första utbetalningen? (om handläggningstiden är 30 dagar?
  Veli Seger
 • Hej Veli!

  I det fall du beskriver ska du ansöka om sjukpenning en gång. Om du är anställd och får sjuklön innebär det att du kan ansöka om sjukpenning efter de två första veckorna.

  Det går inte generellt att svara på hur din utbetalning kommer att se ut. Normalt betalas ersättningen ut fram till det datum som ärendet blir klart.


  Hälsningar
  Åsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.