Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Ändrad omfattning för sjukpenning

Jag har varit sjukskriven på heltid, som skulle övergå i deltidssjukskrivning from v.52. Har dock fått förlängd sjukskrivning men inte mottagit mitt sjukintyg ännu, skall jag ändra omfattning på sjukpenning via mina sidor eller skall jag vänta tills intyget skickas in via läkaren?
Andrea Linn Jonasson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Andrea!

  Du behöver inte vänta på att vi får in läkarintyget utan det går bra att anmäla ändrad omfattning så snart du kan.

  Du anmäler ändrad omfattning genom att logga in på Mina sidor och sedan klicka på Alla e-tjänster och Sjuk. Där hittar du formuläret "Ändra omfattning".


  Hälsningar
  Åsa
 • Hej ..om man fått ett brev där det står en förfrågan om saknad aktivitetsbegränsning kan man svara på det själv och skicka in det eller måste läkaren göra ett nytt läkarintyg
  Helen Persson
 • Hej Helen!

  Om det är uppgifter om aktivitetsbegränsning som saknas i läkarintyget är det läkaren som ska komplettera med de uppgifter som handläggare har efterfrågat i brevet. Läkaren måste alltså besvara Försäkringskassans begäran om komplettering och lämna de uppgifter som vi har begärt innan vi kan bedöma din rätt till sjukpenning. Du får en kopia av kompletteringsbrevet som skickas till läkaren för kännedom, på så sätt kan vi hålla dig kontinuerligt uppdaterad om status i ditt ärende.

  Om du har några funderingar kring begäran om komplettering är du välkommen att ringa till din personliga handläggare för mer information. Om du inte har kontaktuppgifter till din handläggare får du gärna ringa till vårt kundcenter på 0771-524 524 så hjälper vi dig att komma i kontakt med handläggaren.

  Hälsningar
  Alejandro

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.